• -40%
ΟΝΟΒΡΥΧΙΔΑ ΚΙΛΟ
ΟΝΟΒΡΥΧΙΔΑ ΚΙΛΟ

ΟΝΟΒΡΥΧΙΔΑ ΚΙΛΟ

Σε Απόθεμα
8,70 € 14,50 € -40%
με ΦΠΑ

ΣΠΟΡΟΣ ΟΝΟΒΡΥΧΙΔΑΣ

Ονοβρυχίδα (Onobrychis). Γένος δικοτυλήδονων φυτών της οικογένειας των ψυχανθών. Περιλαμβάνει ποώδη φυτά ή χαμηλούς θάμνους, ιθαγενή της Ευρώπης, της δυτικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Τα φυτά αυτά φτάνουν σε ύψος τα 30-50 εκ., έχουν βαθιές ρίζες και φέρουν σύνθετα πτεροειδή φύλλα με πολυάριθμα επιμήκη φυλλάρια. Τα άνθη τους είναι λευκά ή ρόδινα, διατεταγμένα κατά επιμήκεις βοτρυώδεις ταξιανθίες. Παράγουν καρπούς χέδρωπες οι οποίοι είναι πεπλατυσμένοι, μερικές φορές κυρτοί, και χνουδωτοί.
Οι ο., με κυριότερο το είδος Onobrychis viciifolia, είναι εξαιρετικά μελισσοκομικα φυτά. Για τον λόγο αυτό βελτιωμένες ποικιλίες του είδους Onobrychis viciifolia καλλιεργούνται εκτεταμένα στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές, σχηματίζοντας τεχνητά λιβάδια. Γενικά παρουσιάζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην ξηρασία και στο ψύχος και αξιοποιούν και τα πιο άγονα εδάφη, τα οποία μάλιστα βελτιώνουν ως αζωτολόγα φυτά. 
Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει διάφορα αυτοφυή είδη του γένους, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιούνται ως νομευτικά, με γνωστότερα το Onobrychis viciifolia.Ποσοτητα σπορας 1-1,5 κιλο το στρεμμα απο τον φεβρουαριο και μετα.πολυετες φυτο.

Melissoefodia
MF-0005
263 αντικείμενα
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.