ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ
ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ
ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ
ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ
ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ
ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ
ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ

ΦΑΚΕΛΩΤΗ ΣΠΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΙΛΟ

Σε Απόθεμα
17,00 €
με ΦΠΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2020 ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ,ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ.ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ.ΑΠΟΔΟΣΗ: 40-60 ΚΙΛΑ ΜΕΛΙ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ.ΒΟΤΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

H φακελωτή, Facelia Tanacetifolia, είναι ένα από τα κυριότερα μελισσοτροφικά φυτά και είναι ιδιαίτερα πολύτιμη, καθόσον μπορεί να δίδει παρατεταμένες ανθισμένες φυτείες και τότε που η έλλειψη λουλουδιών στη φύση δημιουργεί συνθήκες πείνας στην κυψέλη.

Η φακελωτή είναι ετήσιο ποώδες φυτό της οικογένειας των Hydrophyllaceae προσαρμοσμένο σε ξηροθερμικές συνθήκες. Το φυτό φθάνει ύψος 70 με 80 εκ. και καταλαμβάνει χώρο διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών. Έχει φύλλα φτεροειδή, εναλλασσόμενα με χρώμα βαθύ πράσινο. Τα άνθη έχουν μακριούς στήμονες, είναι χρώματος μωβ και βρίσκονται σε ταξιανθίες στάχυ.

Η σπορά γίνεται ανάλογα με το πότε επιθυμούμε να υπάρχει ανθισμένη φυτεία φακελωτής για τις ανάγκες βοσκής των μελισσών μας. Η φυτεία αρχίζει να ανθίζει περίπου δύο μήνες από τη σπορά και η άνθιση διαρκεί επίσης δύο μήνες. Έτσι για να έχουμε ανθισμένη φακελωτή τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, οπότε είναι η καλύτερη εποχή αξιοποίησής της από τα μελίσσια, η σπορά πρέπει να γίνει Ιανουάριο - Φεβρουάριο. Για ανθισμένη φακελωτή μπορούν να γίνουν διαδοχικές σπορές από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο.

Οι παραπάνω φυτείες φακελωτής, με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, μπορούν να μείνουν ξηρικές. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστούν ένα με δύο ποτίσματα. Στην περίπτωση όμως που χρειαζόμαστε ανθισμένες φυτείες το φθινόπωρο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, τότε η σπορά πρέπει να γίνει τον Ιούλιο. Στην περίπτωση αυτή το χωράφι και η φυτεία της φακελωτής χρειάζονται απαραίτητα πότισμα.

Η φακελωτή μπορεί να αναπτυχθεί σε όλα σχεδόν τα εδάφη, αλλά προτιμά και δίδει πολύ μεγαλύτερη παραγωγή σε εδάφη μέτρια, υγρά και ηλιόλουστα, δηλαδή τα χωράφια να έχουν μεσημβρινή έκθεση χωρίς εμπόδια που σκιάζουν τη φυτεία.

Το χωράφι προετοιμάζεται με τον συνήθη τρόπο και πριν από τη σπορά δέχεται ένα φρεζάρισμα. Ακολουθεί η σπορά, η οποία μπορεί να γίνει με σπαρτικές σίτου, κατάλληλα ρυθμισμένες ή με πνευματικές μηχανές. Για μικρές εκτάσεις η σπορά μπορεί να γίνει με το χέρι "στα πεταχτά". Η ποσότητα σπόρου που χρειάζεται είναι από 800 μέχρι 1.000 γραμμάρια το στρέμμα. Επειδή ο σπόρος είναι λεπτός, θα πρέπει να αναμειχθεί με 3-4 κιλά50 εκ. και σε βάθος 0,5 έως 2 εκατοστά, ανάλογα με τη μηχανική σύσταση του εδάφους. άμμο. Όταν η σπορά γίνεται μηχανικά, οι γραμμές σποράς απέχουν 35εκ.

Melissoefodia
MF-0001
222 αντικείμενα
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.