ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΠΟΣΙΜΗ 1Λ.
ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΠΟΣΙΜΗ 1Λ.
ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΠΟΣΙΜΗ 1Λ.
ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΠΟΣΙΜΗ 1Λ.

ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΠΟΣΙΜΗ 1Λ.

Σε Απόθεμα
4,50 €
με ΦΠΑ

ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΠΟΣΙΜΗ 1Λ.

ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ ΠΟΣΙΜΗ 1Λ.

Η συνταγή που προτείνει το ΑΠΘ για να φτιάξουμε το μείγμα είναι η εξής:
100ml ΝΕΡΟ +
130ml ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ +
120γρ ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ (διένυδρο)
Και θέρμανση στους 70οC για 45 λεπτά
Απαραίτηση προυπόθεση: Θερμαίνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως διάφανο. Το τελικό χρώμα που θα πρέπει να πάρει το μείγμα είναι υπο-κίτρινο, όπως πχ το χρώμα του σιροπιού.
Μειωνέκτημα: Το μείγμα μετά απο 24 ώρες, κρυσταλλώνει - πήζει. Ωστόσο μπορούμε να το διατηρήσουμε για 3 μήνες χωρίς πρόβλημα. Για να το επαναχρησιμοποιήσουμε, απλώς το θερμαίνουμε για να λιώσει. Οι ταινίες που θα φτιάξουμε πρέπει να γίνουν στο διάστημα που το μείγμα είναι ρευστό, έτσι ώστε όλο το υγρό να απορροφηθεί απο τις ταινίες.

Ήξερες ότι... Η χρήση οξαλικού οξέος με γλυκερίνη, καταφέρνει αποτελεσματικότητα 95% σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν απο το πανεπιστήμιο. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική και με παρουσία γόνου.

Σύμφωνα με τα πειράματα του πανεπιστημίου, ο λόγος που χρησιμοποίησαν νερό στο μείγμα, είναι γιατί χωρίς νερό ήταν πολύ δύσκολη η διάλυση του οξαλικού οξέος, πράγμα που έκανε τη θεραπεία πολύ χρονοβόρα.
Έτσι οι ερευνητές κατέληξαν να χρησιμοποιήσουν Wettex, το οποίο παρουσίασε πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα. Συγκεκριμένα Κόβουμε Wettex σε διαστάσεις 45cm μήκος, 3cm πλάτος και σε ένα δοχειάκι εμποτίζουμε τις ταινίες που φτιάξαμε. Το μείγμα...
100ml ΝΕΡΟ +
130ml ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ +
120γρ ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ
Φτάνει για να φτιάξουμε 13 ταινίες με τις παραπάνω διαστάσεις
Για ένα 5άρι μελίσσι χρησιμοποιούμε 2 ταινίες αντί για 4.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για την εφαρμογή της θεραπείας λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. Προσοχή κατά τη θέρμανση διότι παράγονται αναθυμιάσεις. Φοράμε πλαστικά γάντια για να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα το μείγμα

Συμπέρασμα της μεθόδου...
Παρατηρείτε μέγιστη αποτελεσματικότητα άνω του 95%
Δεν παρατηρήθηκε καμία αρνητική επίδραση στις μέλισσες.
Τα αποτελέσματα που έχει το πανεπιστήμιο είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα, και όπως αναφέρετε απο τους ίδιους τους επιστήμονες, υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά, για να διαπιστωθούν οι πιθανές επιπτώσεις στο ξεχειμώνιασμα και την επόμενη Άνοιξη.
Επίσης σε δείγματα μελισσοκόμων μετά την εφαρμογή της μεθόδου δε παρατηρήθηκε καθόλου νοζεμίαση, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι οι ταινίες θεραπεύουν και αυτή την ασθένεια.
Χρυσή συμβουλή: Η καλύτερη περίοδος για να εφαρμόσουμε τη θεραπεία είναι το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, τότε που τα μελίσσια δεν έχουν καθόλου γόνο. Αν εφαρμόσουμε τη μέθοδο άλλη περίοδο, θα έχουμε πάλι αρκετά καλά αποτελέσματα, όχι όμως όπως χωρίς τον γόνο.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η συνταγή ΔΕΝ είναι δοκιμασμένη.
Στην Αργεντινή θεωρούν ότι τα μελίσσια δεν κινδυνεύουν ακόμα κι αν η συνταγή παει στραβά.Καντε πρωτα δοκιμη σε 2-3 μελισσια.

FA-0029
40 αντικείμενα
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.