• Με έκπτωση!
ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ 95o ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ...

ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ 95o ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 1Λ.

Σε Απόθεμα
28,00 €
με ΦΠΑ

ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ(ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ) ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 95 ΒΑΘΜΩΝ.ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΛΗ 95ο.

ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, 95ο ΒΑΘΜΩΝ.ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ 95. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΑΜΑ ΠΡΟΠΟΛΙΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ(ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΤΩΝ).

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ:

1. Η Αιθυλική αλκοόλη (λέγεται και οινόπνευμα ή καθαρό οινόπνευμα, όμως αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ) ποτοποιϊας (κατα νόμο ονομάζεται αιθυλική αλκοόλη γεωργικής προέλευσης), και η αιθυλική αλκοόλη του Φαρμακείου (επισήμως δεν υπάρχει τέτοια ονομασία), ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.

2. Η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται στην ποτοποιία και στην ιατρική (νοσοκομεία, φαρμακεία). Η αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή, την παρασκευή και την επεξεργασία των αλκοολούχων ποτών (αιθυλική αλκοόλη ποτοποιίας) είναι αποκλειστικά και μόνον η αιθυλική αλκοόλη γεωργικής προέλευσης. Η αιθυλική αλκοόλη ποτοποιίας, από οποιεσδήποτε γεωργικές πρώτες ύλες και αν παράγεται πρέπει να είναι διαυγής και χωρίς χρώμα, οι οργανοληπτικοί χαρακτήρες της να είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την αιθυλική αλκοόλη, μπορούν όμως να θυμίζουν τη χρησιμοποιηθείσα για την παραγωγή της πρώτη ύλη. Για την παραγωγή, την παρασκευή και την επεξεργασία των αλκοολούχων ποτών, δεν επιτρέπεται η χρήση αιθυλικής αλκοόλης που να έχει παραχθεί, είτε από προϊόντα ή παραπροϊόντα κυτταρίνης και ξύλου, είτε συνθετικά. με οποιονδήποτε τρόπο. . Παράγεται από τα Οινοπνευματοποιϊα-Αποσταγματοποιεία. Λαμβάνεται με απόσταξη ύστερα από αλκοολική ζύμωση ζαχαρούχων και αμυλούχων γεωργικών προϊόντων. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται διάφορες γλυκαντικές ύλες όπως η μελάσα (Λάρισσα), χαρούπια (Κρήτη), σύκα κλπ, καθώς και το κρασί, απο το οποίο λαμβάνεται με κλασματική απόσταξη. Είναι 96<sup>ο</sup> (96% by Vol .) - και είναι κατα νόμο ο ελάχιστος κατ ’ όγκο αλκοολικός τίτλος ) και στην ποτοποιία λέγεται ένυδρη (Ε.Α.) γιατί περιέχει 4% νερό. Βιομηχανικά δεν μπορεί να παραχθεί καθαρότερη. Απο αυτήν, με χημικές μεθόδους στο εργαστήριο, παραλαμβάνεται η άνυδρη (Α.Α.). Προκαλεί ισχυρό εθισμό, ισχυρότερο από πολλά ναρκωτικά, αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει (αλήθεια είστε σε θέση να απόσχετε επί τρίμηνο από τη λήψη οιασδήποτε ποσότητας αιθυλικής αλκοόλης οιασδήποτε μορφής?). Διατίθεται στη λιανική, από ποτοποιούς και όχι ποτοπώλες, οι οποίοι, ως διαθέτοντες ειδική άδεια (παλαιότερα χορηγείτο απ o τα Χημεία του Κράτους και τώρα από τα κατά τόπους τελωνεία), δικαιούνται, μόνον αυτοί, να αγοράζουν καθαρό οινόπνευμα από τα αποσταγματοποιϊα.. Φορολογείται ισχυρώς, η διακίνησή της ελέγχεται πλήρως και εξονυχιστικά. Παραλαμβάνεται από τους ποτοποιούς σε δοχεία των 220 lt (175 Kg ) φέροντα μολυβδοσφραγίδα, αποσφραγίζονται στο ποτοποιείο από υπάλληλο του τελωνείου και γίνεται σχετική καταγραφή στο «βιβλίο οινοπνεύματος». Σ’ αυτό το βιβλίο καταχωρούνται σε ημερήσια βάση και οι καταναλωθείσες ποσότητες και ο σκοπός της κατανάλωσης (πότε, πόσο, και για τι σκοπό), ενώ οι παρασκευαζόμενες ποσότητες ποτών πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τις «εισαγωγές». Παλαιότερα, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία την προμηθεύονταν χύμα από τους ποτοποιούς. Τώρα, τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και τα supermarket την προμηθεύονται συσκευασμένη πλέον από κάποιους χονδρέμπορους, που διαθέτουν και αυτοί ειδική άδεια αγοράς, από το τελωνείο.

3. Η μεθυλική αλκοόλη (κοινώς ξυλόπνευμα), είναι τοξική για τον άνθρωπο και πέραν των άλλων παραλύει το οπτικό νεύρο προκαλώντας τύφλωση. Παρασκευάζεται και συνθετικώς. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία, και δεν υπόκειται σε «φορολογία οινοπνεύματος». Είναι ως εκ τούτου φθηνή και την προτιμούν κάποιοι ασυνείδητοι για να νοθεύουν την πραγματική αλκοόλη (ποτά «μπόμπες»). Γι’ αυτό και το τσίπουρο (με ή χωρίς γλυκάνισο), επειδή περιέχει όχι αμελητέες ποσότητες μεθυλικής αλκοόλης, είναι το επιβλαβέστερο εκ των οινοπνευματοδών ποτών (ο άλλος λόγος είναι οτι περιέχει πληθώρα άλλων επιβλαβέστατων ουσιών). Το ούζο είναι το πλέον αβλαβές και αθώο εκ των απεριτίφ, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

4. Ποτοποιοί είναι οι παρασκευαστές οινοπνευματοδών ποτών, όπως ούζου, λικέρ, ουϊσκυ, βερμούτ, gin , brandy [>20% σε απόσταγμα], αλκοολούχο ποτό [φθηνό υποκατάστατο του κονιάκ-0% σε απόσταγμα], Campari , κλπ), με πρώτη ύλη την αιθυλική αλκοόλη. Οι ποτοποιοί προμηθεύονται μόνο αιθυλική αλκοόλη και όχι μεθυλική (ξυλόπνευμα). Η χρήση της μεθυλικής απαγορεύεται στην ποτοποιϊα (ομοίως, απαγορεύεται να έχουν στην επιχείρησή τους, έστω και μία σταγόνα τσίπουρου). Δεν την χρειάζονται συνεπώς οι ποτοποιοί, δεν την χρησιμοποιούν και άρα δεν την προμηθεύονται. Θεωρώ λοιπόν οτι η αγορά αιθυλικής αλκοόλης από επίσημους ποτοποιούς, μας εξασφαλίζει. Τα φαρμακεία και τα supermarket πωλούν και αιθυλική αλκοόλη και μεθυλική, σε μικρές συσκευασίες. Συνεπώς όταν αγοράζουμε από αυτούς αλκοόλη, θα απαιτούμε να αναγράφεται στη συσκευασία: «Αιθυλική αλκοόλη 96<sup>ο</sup>» (μπορεί να γράφει και 95<sup>ο </sup>οπότε είναι ελαφρώς νερωμένη) και όχι "αλκοολικό διάλυμα", "διάλυμα αλκοόλης", "λοσιόν οινοπνεύματος", και διάφορες άλλες γενικόλογες, θολές, και παραπλανητικές αναγραφές.

ΣΤΟ ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟ ΧΗΜΕΙΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ:

FA-0066
748 αντικείμενα
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.