ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ ΔΙΕΝΥΔΡΟ ΧΗΜΙΚΩΣ ΚΑΘΑΡΟ...

ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ ΔΙΕΝΥΔΡΟ ΧΗΜΙΚΩΣ ΚΑΘΑΡΟ 1000ΓΡ.

Σε Απόθεμα
25,00 €
με ΦΠΑ

ΔΙΕΝΥΔΡΟ ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ (DIHYDRATE)ΧΗΜΙΚΩΣ ΚΑΘΑΡΟ

ΔΙΕΝΥΔΡΟ ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ 71,4% ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣ.1000ΓΡ.ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΡΟΑ.ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗ:http://www.melinet.gr/item/Oxalic.pdf .

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΟΝΟΣ, ΓΙΑ 1 ΦΟΡΑ

Διαβροχή με Δυένυδρο Οξαλικό Οξύ: 80 γρ Ο.Ο σε 1 λίτρο νερό + 1 κιλό ζάχαρη

Διαβροχή με Άνυδρο Οξαλικό Οξύ:  58-60 γρ σε 1 λίτρο νερό + 1 κιλό ζάχαρη

 

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΟΝΟΣ, ΓΙΑ 1 ΦΟΡΑ

Διαβροχή με Δυένυδρο Οξαλικό Οξύ: 60 γρ. σε 1 λίτρο νερό + ½ κιλό ζάχαρη

Διαβροχή με Άνυδρο Οξαλικό Οξύ: 43-45 γρ σε 1 λίτρο νερό + ½ κιλό ζάχαρη

 

Χρησιμοποιούμε 5 ml για κάθε διάστημα τελάρων. Περίπου 50ml ανά κυψέλη. Πλαίσια που δεν καλύπτονται πλήρως από μέλισσες χορηγούμε λιγότερη ποσότητα, εμπειρικά με το μάτι.

Ιδιαίτερη προσοχή στην μέθοδο της διαβροχής των μελισσών με σύριγγα. Αυτό απαιτεί σταθερότητα στην ενστάλαξη αποφεύγοντας να στάζει το υγρό πάνω στα πλαίσια και στον πάτο της κυψέλης.

Είναι προτιμότερο να δημιουργείται πρώτα το διάλυμα ζάχαρης και μετά να γίνεται πολύ καλή διάλυση του Ο.Ο. σε αυτό αφού έχει αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου. Να μην θερμαίνεται το διάλυμα της ζάχαρης με το Ο.Ο.

Κατά την εφαρμογή προσπαθούμε να βρέξουμε όσες περισσότερες μέλισσες μπορούμε ώστε να απλώσει η ουσία ομοιόμορφα.

 

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Το Χειμώνα η μελισσόσφαιρα δεν θα πρέπει να είναι σφιχτή .

Μπορούμε να επισκεφτούμε το μελισσοκομείο επιλέγοντας μια καλή ηλιόλουστη ημέρα, με θερμοκρασία 12 °C και άνω, ώστε η μελισσόσφαιρα να είναι απλωμένη και όχι κάτω των 10 °C.

Ακολουθεί παράδειγμα.

melissosfaira-sfixti-aplomeniΜοιράζουμε την ουσία, όπου υπάρχουν μέλισσες – με το μάτι πάνω από την Απλωμένη μελισσόσφαιρα.

Αν γνωρίζουμε ότι μετά την εφαρμογή η θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς και ο καιρός θα χαλάσει καλό είναι να αναβάλουμε την θεραπεία. Θέλουμε η θερμοκρασία ειδικά τις 2-3 επόμενες ώρες μετά την χορήγηση να διατηρηθεί όσο το δυνατόν σταθερή, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς και οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν να μην κρατήσουν τις μέλισσες κλεισμένες μέσα στην κυψέλη.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την εφαρμογή τις απογευματινές ώρες που θα έχουν γυρίσει οι περισσότερες μέλισσες.

Εάν έχουμε γόνο εφαρμόζουμε την θεραπεία με δοσολογία 60 γρ. Αν δεν έχουμε γόνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και τα 80 γρ.

Μια καλή πρακτική το καλοκαίρι είναι να εγκλωβίσουμε την βασίλισσα μέσα σε ένα κλουβάκι (με κενά βασιλικού διαφράγματος) γύρω στις 20 ημέρες ώστε να ξεγονέψει το μελίσσι μας και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην θεραπεία.

Συνιστάται επίσης να αποφεύγεται η εφαρμογή σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 37 °C .

Ανεξάρτητα με την εποχή, αν στο μελίσσι μας έχει μείνει μια χούφτα γόνου μπορούμε να τον χαλάσουμε και να πραγματοποιήσουμε την θεραπεία την επόμενη μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Το διάλυμα ζάχαρης και Ο.Ο. πρέπει να χρησιμοποιείται άμεσα την ίδια ημέρα. Όσο διάλυμα μας μείνει το πετάμε και δεν το κρατάμε ώστε να το χρησιμοποιήσουμε μετά από καιρό γιατί είναι ακατάλληλο.

Τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής, μάσκα και γάντια, ειδικά όταν το μετράμε σαν σκόνη, γιατί τα σωματίδια που διαχέονται στον αέρα μπορούν να δημιουργήσουν αναπνευστικά κ.α προβλήματα.

Επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις για χρήση οξαλικού οξέος από την Δρ. Φανή Χατζήνα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

ΠηγήMelissokomiaNet.gr

Melissoefodia
FA-0074
20 αντικείμενα
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.